Logo Lioton

Maradjon aktív!

Lábai egészsége és szépsége érdekében

A vénás problémák kozmetikai problémákká is válhatnak, különösen nyáron, amikor megmutatná a lábait. A Lioton javítja a mikrokeringést, és segíthet a lábdagadás és a bőrvörösödés enyhítésében.

 

Az egész év folyamán többféle dolgot is tehet még, hogy a vénás rendszerét erősítse.

 

Tartsa fenn a vérkeringést

Amikor utazás vagy munka közben hosszabb ideig ül vagy áll, egyszerű és rövid tornagyakorlatokkal javíthatja a vénás keringést. Olvasson tovább, hogy többet is megtudhasson!

 

›› Tovább

 
 

Őrizze meg lábai és vénái rugalmasságát

Nem kell nagy erőfeszítést tennie annak érdekében, hogy hosszú távon is jót tegyen vénáival. Tornagyakorlataink célzottan az alsó végtagok izmainak nyújtását szolgálják, és a vénák összenyomása és ellazítása révén serkentik a vérkeringését. Próbálja ki napi mozgássorunkat, hogy vénáit és izmait edzésben tartsa, és segítse a vérkeringést.

 

›› Tovább

 
 

Mit tegyen és mit ne lába egészségének érdekében

Magas rosttartalmú étrend

Ismert tény, hogy a magas rosttartalmú étrend segít megelőzni a visszerek kialakulását. Megfelelő mennyiségben fogyasztva segítségével elkerülhető a székrekedés, mely egyébként növeli a hasi nyomást, és túlterhelheti a vénás rendszert.

 

Gyümölcsök és bor

A friss gyümölcsökben, gyümölcslevekben és a borban is megtalálható C-vitamin és bioflavonoidok mint erős antioxidánsok megvédik a vérerek falának kollagén rétegét. A kollagén hozzájárul a vénák rugalmasságának fenntartásához.

 

Megfelelő gyakorlatok

A lábszár izmainak működése fontos tényező a normál vénás áramlás szempontjából. A vádli izmainak összehúzódása összenyomja a lábszár vénáit, így támaszt nyújt az érfalnak és a billentyűknek. Emiatt a vádli izmok mozgását és erejét javító tornagyakorlatok nagyon hatásosak a vénás keringés fenntartása szempontjából.

 

Rugalmas harisnya

A rugalmas harisnya különösen akkor javasolt, ha napközben sokat áll vagy ül. A harisnya által biztosított nyomás javítja a láb vérkeringését, segíti a vér szív felé történő áramlását.

 

Vény nélkül kapható, heparin hatóanyagú gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 
Hungária Krt. 30/A, H-1087 Budapest
Tel: +36-1-799-7320
>Cookie Settings

Főoldal / Kapcsolatfelvétel / Adatvédelmi szabályzat / Betegtájékoztató