Logo Lioton
 

Van még kérdése?

Ha kérdése van a Liotonnal és alkalmazásával kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

›› Tovább

 
 

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

A GYIK rész az Ön felmerülő kérdéseire adhatja meg a válaszokat, további kérdéseivel kérjük, forduljon felvilágosításért kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Alkalmazható-e a Lioton terhesség és szoptatás idején?

Terhesség és szoptatás alatt csak az előny/kockázat gondos mérlegelése után alkalmazható. Ennek eldöntéséhez kérjen tanácsot kezelőorvosától.

 

Biztonságos-e a Lioton?
A Lioton gél alkalmazása során nagyon alacsony a mellékhatások kockázata, a gélt ugyanis helyileg, közvetlenül a problémás területen kell alkalmazni (a bőr géllel való bekenése). A szájon át alkalmazott gyógyszerekkel ellentétben, az egész szervezetet érintő mellékhatások kockázata nagyon alacsony. Ne alkalmazza a Lioton gélt, ha a készítmény bármelyik összetevőjére allergiás.

 

Hogyan ismerhető fel a visszeresség?

Gyakran a lábdagadás a visszeresség első jele, mely már a visszerek vagy egyéb látható jelek megjelenése előtt jelentkezhet. A láb bizsergése, zsibbadása és viszketése is utalhat visszerességre. Ha minden este bedagad a lába, függetlenül attól, hogy mit csinált napközben, illetve ha egy hosszabb utazás során bedagad a bokája, akkor a visszeresség már fennállhat, és ideje cselekedni.

 

Késleltethető a visszeresség kialakulása?

A visszeresség kialakulása akkor kezdődik, amikor rendszeresen észleli, hogy nehéz, dagadt és fájdalmas a lába. A lábdagadás azért alakul ki, mert a benne felgyülemlő vér kórosan megnöveli a szövetekben és a vénákban a nyomást; olyannyira, hogy a mikrokeringés és a nyirokkeringés is zavart szenved. Ilyenkor serkenteni kell a mikrokeringést, például a Lioton gél alkalmazásával. Javasolt a lábszár izmainak erősítése is, ami javítja a vérkeringést. A rugalmas harisnya viselése is igazoltan hatékony. Minél korábban teszi meg a megfelelő lépéseket, annál jobb.

 

Apró kék vérerek jelentek meg a combjaimon, mit tegyek velük?

Ezek a seprűvénák (pókvénák) vékony, vörös vagy kékes színű kapillárisok, amelyek közvetlenül a bőr felszíne alatt találhatók. Az esetek többségében ezek inkább kozmetikai problémát jelentenek, mintsem orvosit. Minden, ami serkenti e kapillárisok mikrokeringését, tehát például a lábak rendszeres tornáztatása, a sportolás, a normál testsúly fenntartása és például a Lioton gél alkalmazása javulást hozhat, és segít megelőzni a további seprűvénák kialakulását. Az erőteljesebb seprűvénák sebészi úton eltávolíthatók az úgynevezett „szkleroterápiás” eljárással vagy lézerkezeléssel.

 

Visszerek 21 éves korban?

Mivel a visszerek kialakulására való hajlam öröklődik, ezért akár már fiatal korban (elsősorban nőknél) kialakulhat lábdagadás és lábfájdalom. A betegség az idő előrehaladtával súlyosbodhat. Előrehaladott stádiumú visszerességnél alapos orvosi vizsgálat után a megfelelő kezelést (pl. műtét) mindenképpen beszéljen meg egy érsebész szakorvossal.

 

Mi segíthet a visszeresség tüneteinek csökkentésében?
A megfelelő életmód terápia mellett a Lioton gél és a hozzá hasonló termékek is enyhítik a lábdagadást és a visszeresség tüneteit. A Lioton gél hűsítő hatása és a gél bemasszírozása enyhít a feszülésen, és csökkenti a láb dagadását. A Lioton gél heparin hatóanyagot tartalmaz, amely serkenti a mikrokeringést, enyhíti a visszeres fájdalmat, mérsékli a lábdagadást és a bőrpírt. Ezen kívül, ha Ön sokat áll vagy ül, érdemes mérlegelni a rugalmas harisnya viselését is. Ezek a harisnyák segítik az izmokat és az ereket, hogy a szívbe visszapumpálják a vért.

 

Visszerességgel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon felvilágosításért kezelőorvosához.

 

Vény nélkül kapható, heparin hatóanyagú gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 
Hungária Krt. 30/A, H-1087 Budapest
Tel: +36-1-799-7320
>Cookie Settings

Főoldal / Kapcsolatfelvétel / Adatvédelmi szabályzat / Betegtájékoztató